Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fessünk kavicsot!

Az egyik legnépszerűbb téma itt a blogon a kavicsfestés, bármikor feldobom a témát, nagy szeretettel fogadjátok. Ezen nem is csodálkozom, hiszem nagyon egyszerű, és annyi lehetőséget rejt. A türelmesebbek tökélyre fejleszthetik, és a kisgyermekeseknek is remek elfoglaltság.

diyhome.jpg

0
Tovább

Húsvéti bloggerparti

A mai alkalommal egy különleges, és reményeim szerint hagyományt teremtő válogatásra invitállak benneteket. Nyolc hazai blogíró barátommal összefogtunk, és a közelgő húsvét apropóján készítettünk nektek egy válogatást munkáinkból, írásainkból. Remélem, sok-sok inspirációt, ötletet találtok nálunk, partizzatok hát velünk!

1. A Masni Dekoráció egyik háziasszonya, Dia egy igazán kreatív ötlettel rukkolt elő, az általa is kedvelt táblafestéket ezúttal függeszthető tojásokra kente. Kisgyermekeseknek kihagyhatatlan!

Részletes leírás ITT

2. BorsaBox Orsi egy hangulatos, vidám ajtódísszel szállt be a buliba. Posztjában a megmaradt anyagok felhasználására is kaptok tippeket.

Részletes leírás ITT

3. Brigi, a Scrapbook.hu háziasszonya egy káprázatos, sokféle technikát felvonultató képeslap elkészítésébe avat be minket. Ha egy igazán egyedi stílusú képeslappal lepnétek szeretteiteket, szívből ajánlom ezt a posztot.

Részletes leírás ITT

4. Eni, a Kreatív kert - Kreatív otthon tulajdonosa a hagyományőrzésre fektette a hangsúlyt, számomra sem múlhat el húsvét klasszikus, berzselt tojások nélkül. Enikő workshopjain a sokféle díszítési stílust is elsajátíthattok.

Részletes leírás ITT

5. Én, azaz a Színes Ötletek blog kaptam az ötös sorszámot a képen, bejegyzésemből megismerkedhettek számos tojásfestési és -díszítési technikával, legyen akár hagyományos, vagy modern stílusú, itt megtaláljátok a kedvetekre való díszítési stílust.

Részletes leírás ITT

6. A Vintage Bazaar.hu háza tájáról üde, friss színekben pompázó fagolyók érkeztek, amelyek merített festési technikával nyerték el külsejüket. A különböző méretű golyók a későbbiekben számtalan dekorációhoz felhasználhatók, ne hagyjátok ki.

Részletes leírás ITT

7. Judit, a Czippel Art műhelyéből gyönyörű, dekoratív tojásokat hozott, a repesztést, festést, gélpasztás díszítést is magába foglaló technika végeredménye szemet gyönyörködtető. Judit is rendszeresen szervez workshopokat, ha kedvet kaptatok, érdemes ellátogatni hozzá is.

Részletes leírás ITT

8. Gabi, a Re-Kreatív Kézműves Műhelyből egy olyan papírvirággal kápráztat el bennünket, amelyet a tavasz/húsvét elmúltával is elkészíthetünk, hiszen sokféle alkalomra bevethető. Gabinál online foglalkozások keretében is sajátíthattok el különféle kreatív technikákat.

Részletes leírás ITT

9. Bianca, a Bluer Design tulajdonosa egy pihe-puha barkavirágzatos koszorút hozott nekünk, türelmet igénylő alkotás, de minden perce megéri. Workshop (bútorfestés, és ugye a híres tortatálak) Biánál is van, immáron saját műhelyében várja érdeklődőket. 

Részletes leírás ITT

0
Tovább

Húsvéti tojásdíszítések - 25 kreatív minta

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Ugyan húsvétig még egy kerek hónap van hátra, de a kreatív alkotók ilyenkor már hozzáfognak az előkészületeknek, hogy az ünnepi időszakra minden elkészüljön. Ennek megfelelően elkészítettünk egy bőséges válogatást kreatív húsvéti tojásdíszítések készítéséhez.

0
Tovább

Szegecselt, stencilezett kiskomód

Ezt a komódot még évekkel ezelőtt vettem egy leértékelés alkalmával, már akkor az azzal a céllal, hogy egy kicsit feltuningoljam. Szemérmellenül olcsó bemutató darab volt, és azonnal lecsaptam rá, tudván, hogy már van ebből a bútorcsaládból két éjjeliszekrénykénk. A tuning ideje most érkezett el, mert nagyjából kezdenek a végleges helyükre kerülni a bútoraink.

0
Tovább

Minden, amit a Dekor Paint Softról tudnod kell!

Már többször mutattunk be a blogon dekorfestékkel átvarázsolt bútorokat, de mivel igen nagy az érdeklődés a festék iránt, ezért most csokorba gyűjtöttük azt a sok hasznos információt, ami a festék helyes használatra vonatkozik és így a szép végeredményt garantálja.

0
Tovább

Fessünk csipkével!

A csipkemintás kiegészítők, bútorok romantikus világa bájos, szívet melengető látvány, és szerencsére otthon is egyszerűen elkészíthető. ma megnézzük, hogyan!

0
Tovább

Kerti pad ágykeretből

Pár héttel ezelőtt mutattam nektek egy gyönyörű bútorátalakítást, amelyben két régi székből készült egy pad. Ez is hasonlóképpen szemet gyönyörködtető ötlet, tökéletes példa arra, hogy miért is ne mondjuk le feltétlenül régi bútorainkról.

Ez a bútor persze klasszikusn ágykeretként is gyönyörű, de sokszor hozhatja úgy az élet, hogy bármilyen szép is egy bútor, egyszerűen fölösleges, nincs elég hely, ám a szívünknek kedves tárgytól mégsem szeretnénk megválni. Ebben az átalakításban is pont az tetszik, ami a múltkoriban is, hogy sikerült a bútor stílusát megőrizni, más funkcióval új életre kelteni, megfelelő környezetbe helyezni. 

Gondolatébresztő, inspiráló formájú lett, és a színe is fantasztikus. Aki bútorfestésben, bútorátalakításban gondolkodik, azoknak ez az ötlet is hasznára válhat.

A kopottas külsőt sötét színű wax segítségével vagy visszacsiszolással is elérhetjük, én az utóbbi technikában nagyobb örömömet lelem. A lényeg talán pont az, hogy az ágykeret szépsége tovább ragyoghat egy újragondolt bútoron belül, ezért ne mondjuk le a régi régi bútorainkról, csodákat lehet műveli velük.

Bútorfestéshez ajánlom nektek a vízbázisú Dekor Paint Softmagyar fejlesztésű festéket, amely elérhető áron, garantált minőségben minden igényt kielégít az otthoni kisbútorok festéséhez, dekorálásához.

Forrás: fab art

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-csoportjához, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több ötletre szomjazol, kövess minket a Pinteresten is.

0
Tovább

Dekoratív váza régi üvegpalackból

A különlegesebb formájú üvegeket (jellemzően olívaolajos, szószos) én rendszerint elteszem kreatív célú felhasználásra. Amikor hirtelen támad egy jó ötletem, mindig jó ezekből csemegézni. Ez az egyszerű, ám igen dekoratív váza is egy ilyen üvegből készült, amiben valaha talán valamilyen különleges olaj csillogott.

0
Tovább

Antikolt felület Vintage Effect Mediummal

Korábban már mutattunk nektek egy technikát arra, hogyan lehet gyertyaviasz segítségével kopottas felületet elérni: IDE kattintva meg is nézhetitek. A gyertyaviasz alkalmazását viszont felváltja a Vintage Effect Medium, amivel sokkal könnyebben is lehet dolgozni!

0
Tovább

Kézzel festett családfák és egyéb szépségek

Két évvel ezelőtt már készítettem nektek egy összeállítást falra festett családfákról. Az ötlet fantasztikus, az alapja, hogy a jelenkori és a régi családi fotókat, képeket egy falra festett fán rendezzük el igényeink, ízlésünk szerint.

0
Tovább

Gyerekasztal újragondolva

Pár héttel ezelőtt már bemutattam, miként újítottuk fel a kislányom íróasztalát, és azóta annyira belejöttünk, hogy máris újabb munkába vágtunk bele. Mivel a lányom is nagyon szeret kézműveskedni, művészkedni, eddig is volt egy kis asztalkája a nappaliban, ahol kedvére alkothatott. Ezt mostanra pont ki is nőtte, úgyhogy szükség volt egy nagyobb méretű bútorra.

0
Tovább

Bútorfelújítás csiszolás nélkül? Igen!

Korábban, amikor valaki bútorfelújításba fogott, mindig túl kellett esni a sok munkával és porral járó csiszolási fázison, hisz ezzel lehetett a felületet tökéletesen előkészíteni a későbbi festéshez. Ez persze még ma is áll azokra a bútorokra, amiről a festékréteg pereg, vagy pattogzik róla a lakk, illetve, ha nem egyenletes a felület.

0
Tovább

Mi mindenre jó az akrilfesték egy gyerekszobában?

Most egy olyan gyerekszobát mutatunk, amiben nagyon jópofa ötletek kerültek megvalósításra, és a dizájn ellenére a szoba átalakítása abszolút költséghatékony volt! Hogy mi kell ehhez? Megfelelő alapanyagok és néhány nap kitartó munka...

0
Tovább

A nagy íróasztal-felújítás

A kislányom (leendő) íróasztalát még az ősszel kezdtük el felújítani, de csak mostanra sikerült blogbejegyzésbe önteni az eseményeket. Tulajdonképpen ez az első olyan igazi bútorfelújítós vállalkozásom, úgyhogy nagy várakozások és izgalmak előzték meg a munkálatokat. De lássuk is akkor szép sorjában...

0
Tovább

Csináld magad: járólap festése saját kezűleg

Többször olvastam már erről a "járólap lefestére" témáról érintőlegesen, és foglalkoztat is a kérdés, sőt ti is sokszor érdeklődtetek felőle, de eddig nem találtam ennyire jól összeszedett, átfogó és hasznosítható leírást, mint most.

0
Tovább

Csináld magad: bútorfestés Dekor Paint festékkel

Emlékeztek, nemrég meséltem, hogy bloggertalálkozón jártam a Pentart termékek bázisán. Kaptam néhány fantasztikus festéket is kipróbálásra. Közülük számomra a legérdekesebb, legcsábítóbb a Dekor Paint Soft névre keresztelt újdonság.

0
Tovább

Festett tökök halloweenre

A tökfaragás a kislányom születése óta hagyomány nálunk, hihetetlenül élvezzük a vicces, ijesztő tökpofák faragását, rendkívüli élmény a számára, nekem meg nagyszerű kikapcsolódás. Idén valami újdonságot is akartam a faragáson kívül, így jött a tökfestés ötlete.

0
Tovább

Bloggertalálkozón jártam, csodákat láttam....

A hétvégén egy különleges bloggertalálkozóra voltam hivatalos a Pentart termékek főhadiszállására. Nagy izgalommal készültem az eseményre, főképp, mert ilyen megtiszteltetés még sosem ért, és nem is igazán tudtam, hogy mire számítsak... Aztán ami történt, azt minden várakozásomat felülmúlta. Tényleg olyan volt az egész, mintha Tibi bácsi pöttyös labdája ezúttal nálam landolt volna.

0
Tovább

Őszi hangulatú díszítőfestés lépésről lépésre

Itt van az ősz itt van újra... Elővehetjük tehát azokat az őszi motívumokat, és színeket, amikkel a természetben találkozhatunk. Ilyenkor divatos az egyedi bortartók készítése, mi azonban most egy konyhai papírtörlő tartó dekorálását osztjuk meg veletek!

0
Tovább

Hangulatos mécsestartók

Augusztus végén ugyan elbúcsúztattuk a nyarat, de szeptemberben még lehet az erkélyen vagy a kertben ücsörögni, esténként pedig egy pokróccal betakarózva jókat beszélgetni. A hangulatot pedig fokozhatjuk saját készítésű színes lámpásokkal!

0
Tovább

Öreg komód, nem vén komód - bútorfestés saját kezűleg

Sokféle olyan hobbitechnika létezik, amivel öreges, kopottas hatást tudunk elérni különféle felületeken. A Pentart repedést előidéző termékei lehetőséget adnak a választásra, hogy kisebb, nagyobb, szabályos, vagy szabálytalan repedést szeretnénk-e létrehozni. Az antikolópasztáknak köszönhetően pedig a repedések is különféle árnyalatokban emelhetők ki.

0
Tovább

Nyári divatékszerek saját kezűleg

Nemrég mutattunk Nektek egy különleges, ugyanakkor nagyon egyszerűen elkészíthető karkötőt, aminek dekorgumi alapját sablonnal és pasztákkal díszítve rézhatású felületet kaptunk. Erről ITT olvashattok.

Most egy egészen más stílusú, ugyanakkor szintén egyszerű és mutatós karkötő díszítési technikát hoztunk.

0
Tovább

Színezz bútort akrilfestékkel!

Hogyan lehet egy egyszerű, natúr fa asztalkát a szoba izgalmas elemévé varázsolni? Nem kell hozzá dizájnernek lenni, elég ha bátran bánunk a színekkel és türelmesen festegetünk.

0
Tovább

Csináld magad: fessünk falat seprűvel

Imádom az ilyen ötleteket, amelyekkel ilyen egyszerűen tehetjük otthonosabbá, egyedibbé lakókörnyezetünket. Ilyenkor nyáron sokan kezdünk bele a falfestésbe saját magunk, és aki rendelkezik már némi rutinnal ezen a téren, könnyedén veszi is akadályt. Érdemes kísérletezni, bátornak lenni, az alábbi képsor is remek példa erre. Egy hagyományos cirokseprű segítségével ilyen különleges falfelületet varázsolhatunk otthonunkba! Hajrá!

Forrás: icreativeideas

Falfestős posztsorozatom korábbi részei:

Gyermekszobák festése

Famotívumok a falon

Falra festett minták kivitelezéséhez ajánljuk akrilfesékeinket. Megrendelhetők a Színes Ötletek webáruházból (katt ide).

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Pecsét dekorgumiból

A dekorgumi az egyszerű külseje ellenére egy igen sokoldalúan felhasználható alapanyag, hisz könnyen vágható, ragasztható, hővel hajlítható és gyerekek is kedvükre alkothatnak belőle. Most egy nagyon jópofa felhasználás módját osztjuk meg veletek, megmutatjuk, hogyan készítsünk belőle nyomdát! Nyáron nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is remek elfoglaltság pólóra, strandruhára, terítőre stb. nyomdázni néhány vidám mintát, szóval ne hagyjátok ki!

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek