Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Keleties stílusú rácsos minta a falra

Mostanában egyre több helyen (pontosabban falon) találkozom épp csak picit eltérő formájú rácsos mintával, ami most nagy divatját éli, és sok lehetőséget rejt. Egyrészt feldobja az egyhangú/egyszínű falakat, másrészt költségkímélő, és ráadásul saját kezűleg is kivitelezhető. Egyedi és keleties hangulatot teremt, mégis tökéletesen illik egy modern környezetbe. és persze nem is kell vele az egész helyiséget beborítani, egy-egy falon épp elegendő, gyönyörűen fog mutatni.

Egy hazai és egy floridai otthonba látogatunk most el, két kreatív hölgy, Judit és Sarah otthonába, munkáikon keresztül fogom bemutatni lépésről lépésre a minta elkészítését.1.jpg

0
Tovább

Festés Washi Tape dekorszalaggal

Egy nagyon egyszerű technikát szeretnék mutatni, amellyel a Washi tape (azaz a dekorációs rizspapír-szalag) egy új funkcióját is megismerhetitek. Hiszen amellett, hogy rengeteg mindent dekorálhattok vele, maszkolásra is használható, így pedig modern stílusú geometrikus képet készíthettek.

170512 (5) - Kopi.JPG

0
Tovább

Festett kavicsok

Ti is gyakran tértek haza nagyobb mennyiségű kavicszsákmánnyal egy nagy séta után, vagy a nyaralásból, esetleg egy kirándulásról? De persze a gyerekek is imádják gyűjtögetni, nem csak a felnőttek. Azonkívül, hogy nyilvánvalóan porfogók, mégis sok emlék köt hozzájuk, és nem szívesen válunk meg tőlük. Ismerős?

stones hearts.jpg

0
Tovább

Csináld magad: asztal sablonfestéssel, pácolással

Festősablon segítségével nagyon sokféle felületet dekorálhatunk (fal, bútor, agyagcserép, stb.), igazán egyedi új külsőt adva ezzel egy talán már unalmasabb tárgyunknak. Ez a helyzet ezzel a teljesen hétköznapi asztallal is. A gyönyörű Paisley-mintát egy mély tónusú dió árnyalatú páccal hangsúlyozta a készítő. Nézzük meg lépésenként, hogyan készült.

IMG_1733W.jpg

0
Tovább

Hagyományos tojásfestési technikák: berzselés

A mai bejegyzésben a hagyományos tojásfestési technikák világába kalauzollak el titeket, egészen pontosan a berzselést, azaz levélrátétes díszítést mutatom meg lépésről lépésre.

berzselés húsvét tojás tojásfestés

0
Tovább

Farsangi álarc Tim Burton világából

Ezt az álarcot a zseni és a jó értelemben vett őrült, Tim Burton filmjeinek lélekromboló környezete, sötét képi világa, és groteszk, torz, de mégis szerethető figurái ihlették.

0
Tovább

Arcfestés farsangra gyerekeknek

A gyerekek különösen élvezik az ilyesmit, hiszen pillanatok alatt bohóccá, robottá vagy éppen hercegnővé változhatnak. Farsang idején különösen nagy élmény nekik, hiszen kitűnhetnek a többiek közül, és a jelmezükkel is könnyedén összhangba hozhatjuk. Az arcfesték sem számít már különlegességnek (drogériákban is beszerezhető), használata pedig semmivel sem bonyolultabb a napi sminkelésnél.

0
Tovább

Hangulatos dekoráció előszobába

Péntekre ígértem, hogy megmutatom, mit készítettem anyunak, de szombat lett belőle. Úgy terveztem rögtön a helyszínen fotózok hozzá (anyu előszobájában), de egy hatalmas jégeső miatt úszott minden (szó szerint). A vízmeregetés, takarítás, száradás után ezért jól megkésve itthon készültek a képek az ideiglenesen kinevezett előszobában.

0
Tovább

Martha Stewart ajándékötletei anyák napjára

A nemzetközileg ismert és elismert televíziós személyiséget, Martha Stewartot senkinek sem kell bemutatnom. Amellett, hogy mindenhez ért (süt-főz, varr, lakberendez, kertészkedik), egy egész birodalmat épített fel. Könyvei, magazinjai és tévés műsorai szépen ívelő karrierjének ékes bizonyítékai, melyet még 2004-es börtönben töltött hónapjai sem igazán tudtak megtépázni. Engem ugyan kicsit zavar ez a mindenhez remekül értő házitündér-szerep, mert mintha kicsit túl tökéletes lenne, de kétségkívül ez a sikerének záloga. A szinkronhangját is lecserélték időközben, de erről legkevésbé ő tehet. Körülnéztem háza táján, dekorációs ötletekben tényleg tökéletes.

0
Tovább

Húsvéti hímes tojások - hagyományos festési technikák

Utolsó részéhez érkezett a hagyományőrző húsvéti sorozatom, ezúttal a festési technikákba pillanthattok be.

hímes_tojás húsvét tojásfestés

0
Tovább

Húsvéti hímes tojások - természetes festőlevek

Folytatom akkor a természetes festőlevek titkaival. Főtt tojásokhoz mindenképpen ilyet javaslok, hisz a tojás így ehető lesz. De ettől függetlenül is jó móka kísérletezni a színekkel és növényi főzetekkel.

hímes_tojás húsvét tojásfestés

0
Tovább

Íróka készítése viaszolt tojásokhoz

Az ünnep közeledtével indítok egy sorozatot hagyományos hímes tojások festéséről. Nálunk a húsvét a hagyományok jegyében telik, tojás festünk, sonkát főzünk, várjuk a locsolókat. Ezért is szeretném inkább a klasszikus tojásfestési technikákat bemutatni. A szomszédos sváb faluban húsvét vasárnap tojásfutást rendeznek, ez a régi szokás a Kárpát-medencében egyedülálló, már csak ezért sem érdemes kihagyni. De addig még sok a teendő...

hímes_tojás húsvét íróka tojásfestés

hímes_tojás húsvét íróka tojásfestés

0
Tovább

Akt-uális kedvencek

Csak a szokásos történt enyhén ruhátlan lányaimmal is, lelkesen pingáltam őket, szépek lettek s karcsúak, kaptak egy rakás virágot is, aztán kiderült, sehova se illenek a lakásban. Ezért eltettem őket (...majd egyszer), aztán nemsokára elfelejtettem, majd nem olyan régen véletlenül előkerültek...

0
Tovább

Névjegytartó ajándékba...

Rengeteg hálával tartozom Ákosnak, blogom megalkotójának, hogy pont olyan lett (és még olyanabb), amilyet elképzeltünk. Amikor említette, hogy ő tulajdonképpen szereti "az ilyen kézzel készített dolgokat", és hogy nem csinálnék-e neki egy névjegytartót, rögtön agyalni kezdtem...

0
Tovább

És amit még rejt az a bizonyos francia budoár...

Jövendőbeli gardróbom jelentős részét fogják elfoglalni a táskáim. Többen vannak, mint a cipőim, még akkor is, ha az utóbbiakat nem párban, hanem darabra számolom...Táskamánia a köbön, ez van. És akkor még itt vannak ezek a pompás kis antik darabok, hova lennék nélkülük?

0
Tovább

Finom, nőies lakásdíszek - képek egy francia budoárból

Jó lenne egy saját gardrób, egy kis szoba, telepolcozva, bevilágítva, tükrökkel, ahogy kell. Amíg várom, hogy elkészüljön, az oda szánt képeim addig a ruhásszekrényem ajtajának belső felét díszítik.

0
Tovább

Farsangi álarcok 3.

A harmadik álarcom mintája és színei a klasszikus és elegáns vonalat erősítik.

0
Tovább

Farsangi álarcok 2.

Idei második álarcom fagyos színekből, flitterekkel, szalagokkal és szalvétatechnikával készült.

0
Tovább

Farsangi türkiz-arany álarc

Az álarckészítésben az a jó, hogy szinte minden technikát bevethetek, mindenféle kelléket használhatok hozzá, nincs benne semmi kötöttség.

0
Tovább

Váza és óralap üvegfestéssel

Az üvegfestés a legjobb példa arra, hogy egy kis gyakorlással elképesztően jó dolgokat lehet alkotni.

0
Tovább

Erika doboza

A babavárás utolsó hónapjait úgy képzeltem, hogy boldogságfelhőben úszva varrogatok, hímezgetek az én kicsikémnek, aztán meg babaszobát dekorálok, festek, és rózsaszín masnival átkötöm az egészet. Ebből semmit sem vittem véghez, viszont megnéztem a Gilmore lányok és a McLeod lányai összes részét. Barátnőm, Erika sokkal szorgalmasabb volt, nemcsak tündéri, de hasznos ajándékot készített.

0
Tovább
1234
»

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek