Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kreatív vásár Bécsben

Múlt héten volt egy kreatív vásár Bécsben, és két kreatív boltos barátnőm ki is ruccant, alkotni, nézelődni vágytak. Az ő képeikből válogattam...

0
Tovább

Gyöngyszövő Szabadegyetem - Szövés

Legutóbb ott hagytuk abba, hogy elkészültünk mindennel, tehát a tervezett mintádat követve akár kezdhetjük is a szövést. Én a "VÍZIÓ" néven elhíresült mintámon mutatnám be most a fogásokat.

0
Tovább

Gyöngyszövő Szabadegyetem - Szövőkeret készítése saját kezűleg

Amikor fejemet adtam a gyöngyszövésre, vettem egy gyöngyszövő keretet. Talán ismered, azt a képkeret fazont. A harmadik karkötőnél döntöttem úgy, hogy vagy nem érdekel tovább ez a műfaj, vagy kellene valami más, használhatóbb keret. Egyszerűen minden, orvosi lexikonokban fellehető baj kerülgetett attól, hogy ott lifeg a levegőben, az amivel dolgozom, hogy szinte minden sort meg kell ismételnem, mert vagy oda, vagy visszafelé biztos kimaradt - jó esetben - egy szem. Tekintettel ama száraz tényekre, hogy most jön ki a második gyöngyszövős könyvem, így túl vagyok már több ezer karkötőn, könnyű rájönni, hogy kitaláltam egy új keretet. Nagyjából 20-25 perc alatt elkészíthető, és ha nem kíméled túlságosan a fogazatát, elég úgy 100-120 karkötő elkészítéséhez.

0
Tovább

Gyöngyszövő Szabadegyetem - Az alapok

Nos, amennyiben tényleg úgy érzed, az életed nem teljes a gyöngyszövés elsajátítása nélkül, vegyük sorjába, mi is szükségeltetik - feltétlenül - egy karkötő elkészítéséhez.

0
Tovább

Gyöngyfűzés - ékszerek befejezése, díszítése

A gyöngyfűzés ezen fázisát élvezem a legjobban, már minden összeállt, elkészült az ékszer, harmonizálnak a színek, ragyog minden gyöngyszem, felszereltem a kapcsot is... Valami mégis hiányzik. Ismerős? Ilyenkor veszem elő a kincseszsákomat (telis-tele fém díszekkel, apró csecsebecsékkel, egy-egy szem megmaradt gyönggyel) és kezdetét veszi az ékszer felékszerezése...

Szívek minden mennyiségben

0
Tovább

Szíves karkötő

Egy karkötő szívekkel a Valentin-napra való hangolódás jegyében...

0
Tovább

Dekoratív medálok ékszergyurmából

A süthető gyurmát én már párszor "leírtam", nekem sosem tetszett igazán. Először az ékszergyurma is hidegen hagyott, gondoltam, attól hogy másképp hívják, még nem fog jobban tetszeni, de tévedtem.

0
Tovább

Rockstar nyaklánc

Nemcsak rockerek, hanem azok is, akik kacérkodnak a stílus divatirányzatával, készíthetnek "rockstars" kiegészítőkből valamilyen ékszert.

0
Tovább

Kereszt alakú gyöngymedál

Természetesen gyöngyfűzéses bejegyzéssel indítom az évet, hiszen az év első napjaiban is ez a téma élvez nálam elsőbbséget!

0
Tovább

Puzzle karkötő - Peyote az alapoktól 3.

A peyote sorozat harmadik részben a "gyorspeyote-ot" szeretném megmutatni, a páros peyote gyorsított verzióját.

0
Tovább

Egyenlő szárú háromszögek, nem csak kockafejeknek! Peyote az alapoktól 2.

A páratlan peyote-os pávás karkötő után itt a páros peyote bemutatása is!

0
Tovább

Más tollával...? Peyote az alapoktól 1.

Azt mondják, könnyű más tollával ékeskedni, hogy ez mennyire igaz? Remélem, hogy nagyon, mert az egyik kedvenc mintámat osztom most meg veletek, leljétek örömötöket mind elkészítésében, mind viselésében, ékeskedjetek!

0
Tovább

Jeges trüffelgolyók

Ma leesett az első hó. Jobbnak láttam bentről csodálni az eseményt, tekintve, hogy a hóesés elég markáns széllel párosult. Az ablak mellé telepedtem le, innen jól láttam a gyöngyöket és a havazást is. Azt a célt tűztem ki mára, hogy kezdjek valamit ezzel a két szem csokibarna körbegyöngyözött golyóval.

0
Tovább

Őszi mese

Dupla öröm a mai bejegyzésem megírása. Egyrészt, mert az ősz ihlette, és az ősz a kedvenc évszakom, másrészt, pedig mert ékszert tartogatok mai témámnak, és a gyöngyfűzés a szívem csücske.

0
Tovább
123
»

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek